klantverhal

Wicket is een onzekere hond

Onze Wicket is een teefje van ruim anderhalf jaar. Een hele lieve hond maar erg angstig en onzeker geworden nadat ze als 4 maanden oude pup door twee grote honden is belaagd. De angst bij Wicket werd steeds groter en daarom hebben we bij verschillende ‘professionals’ hulp gezocht. Verschillende omdat keer op keer bleek dat de vorige methode niet hielp. En aangezien deze hondentrainers er ook heel verschillende visies op na houden probeer je telkens weer wat nieuws. Maar wat is nu goed?

Het hielp in ieder geval allemaal niets en Wicket’s angst werd alleen maar erger. Inmiddels dreigde dit om te slaan naar agressie. Op het moment dat we hiermee geconfronteerd werden, reed er een auto met opdruk ‘Hondenplusagressie’ door de laan. Toch maar weer proberen? Dit keer was het voor ons gelukkig de laatste professional in rij. Nu werd er niet alleen naar de hond gekeken maar naar het hele gezin! Hoe gaan wij met Wicket om en hoe reageren we op elkaar? Hermien heeft ons geleerd hoe we de vaak verborgen signalen van onze hond kunnen herkennen vóórdat er iets gebeurt. Ook heeft zij uitgelegd hoe we die signalen dienen te interpreteren en hoe we daarmee om kunnen gaan. Een hond krijgt namelijk veel meer prikkels binnen dan wij denken.

Wij zijn ons er nu veel meer van bewust dat mensen over het algemeen teveel denken vanuit de mens in plaats van de hond. Heel leerzaam.

De training bij Hermien gaat echt wel een slagje dieper dan alleen een verhaaltje houden.
Trainen met onze hond en haar eigen honden, oefenen in bos en in de stad. Het vergt tijd, geduld en inspanning van ons allemaal. Daarnaast kregen wij adviezen over voeding waar onze andere hond nu ook baat bij heeft.

Hermien heeft ons handvatten gegeven om beter om te gaan met onze beschadigde hond. Het probleem is niet weg maar is nu wel te hanteren. Dankzij Hondenplusagressie hebben we nu wel het gevoel dat we het maximaal haalbare met Wicket bereikt hebben. Dank hiervoor!