Massage

Masseren van uw hond

Aanraken is belangrijk voor mens en dier. De manier en hoeveelheid van contact is nog belangrijker. De hond kun je heel gemakkelijk door middel van massage leren ontspannen of het herstel bevorderen. Dit kun je laten doen, maar je kunt het ook zelf leren.

Hermien heeft haar interesse voor sportmassage en haar liefde voor honden gecombineerd door de opleiding massage te gaan volgen. Zodra ze deze opleiding heeft behaald kunt u bij haar terecht voor massage van uw hond of voor het volgen van een workshop massage. Hermien leert u de technieken waarmee u thuis zelf aan de slag kunt. Het zal de band met uw hond alleen maar versterken.

 

Wat zijn de voordelen van massage?
– verhogen van het lichaamsbewustzijn
– stimuleren van emotionele balans
– bevorderen van leerprocessen en verhogen van concentratie
– communiceren met mensen en andere honden
– positieve fysiologische effecten
– verhoging van positief gedrag
– sterkere hond-baas-relatie

 

Als alles meezit en de tijd het toelaat, is Hermien deze zomer klaar met de studie en kunt u een afspraak plannen voor uw hond of een workshop met uw hond.

Hermien toont massagetechniek voorpoot

Arhomani: essentiële oliën voor uw hond

Bij trauma of angst van uw hond kunnen wij adviseren om aromatherapie te gebruiken als ondersteuning van de gedragstherapie of als aanvulling op de lessen van Hondenplus. Arhomani, veterinaire aromatherapie, draagt bij tot een betere interactie tussen mens en dier.

Dieren zijn gevoeliger voor geuren dan mensen omdat hun reukvermogen beter ontwikkeld is. Bovendien versterken etherische oliën de relatie tussen mens en dier. Arhomani heeft tien oplossingen (synergieën) ontwikkeld die betrekking hebben op tien verschillende emoties of gemoedstoestanden die bij dieren worden waargenomen. Geuren, anders dan beelden en geluiden, worden niet vooraf verwerkt en gefilterd;. Daarom veroorzaken geuren onmiddellijk emoties.

De 100% natuurlijke essentiële oliën van Arhomani zijn gegarandeerd zuiver en van hoge kwaliteit.

Bent u geïnteresseerd in een cursus of training?