Fysiotherapie

Fysiotherapie voor uw hond

Als een hond een gedragsprobleem heeft is het belangrijk dat alle mogelijke medische oorzaken worden uitgesloten. Probleemgedrag kan namelijk ook door lichamelijke klachten ontstaan. Wanneer je zelf last hebt van je spieren of gewrichten, is de weg naar de fysiotherapeut snel gevonden. Maar hoe werkt dat eigenlijk bij een hond?

Net als mensen hebben dieren ook last van blessures en pijn en is het niet altijd duidelijk waardoor dit ontstaan is. Als je hond zonder duidelijke oorzaak kreupel loopt, stijver wordt, moeilijk springt, minder graag loopt of zich ineens minder graag op de rug laat borstelen of aaien, kan fysiotherapie voor dieren een optie zijn.

 

Wanneer fysiotherapie voor je hond?
Er zijn veel aandoeningen waar fysiotherapie bij ingeschakeld kan worden. Over het algemeen kunt u klachten/pijn bij uw dier het eerst afleiden uit veranderingen in gedrag en beweging. De dierfysiotherapeut is in beginsel een humane fysiotherapeut. De opleiding tot dierfysiotherapeut is dan ook een vervolgstudie op de studie humane fysiotherapie. Met andere woorden, fysiotherapie voor dieren is een specialisatie en gericht op het bewegingsapparaat van dieren.

 

Op het moment dat wij vermoeden dat uw hond pijn heeft of stijf is, verwijzen wij u graag door naar dierenfysiotherapeute Hedwig Slabbekoorn van Animoo. Zij is een professional waar wij al enige jaren graag mee samenwerken. Ook voor onze eigen honden komen wij graag bij haar voor advies en hulp.

toelichting op pagina

Fysiotherapeute Hedwig Slabbekoorn aan het werk in haar praktijk Animoo in Zwolle

Bent u geïnteresseerd in een cursus of training?