Dierenarts

Rustig bij de dierenarts en wel of niet titeren

Iedere hond krijgt in zijn leven te maken met de dierenarts. De ene wat vaker dan de andere. Dan is het wel prettig dat uw hond dit niet ervaart als een probleem of angstig is bij de dierenarts. Het mooiste is natuurlijk dat uw dier geen stress ervaart zodat er rustig een onderzoek of bloed afgenomen kan worden. Een hond kan hier heel goed op getraind worden, maar dan wel het liefst in de juiste periode.

De dierenartstraining kan ook zeker na de puppytijd gegeven worden, maar dan kost het meer tijd en geduld om het op een goed niveau te krijgen. Wij werken samen met dierenartsen die zoveel mogelijk Petfriendly werken. Dat wil zeggen dat zij open staan voor een huisdiervriendelijke benadering.

 

Titeren of enten
Wij wijzen onze klanten altijd op de mogelijkheid om hun hond te laten titeren ipv enten. Titeren is een methode waarmee je kijkt of enting nodig is of niet. Door een klein druppeltje bloed af te nemen kan de dierenarts zien of de weerstand van de hond voldoende is (up to date), dan is enting niet nodig. Wij zijn zeker niet tegen enten maar: ‘meten is weten’. De keuze kan ook bepaald worden of u een puppy, volwassen hond of hond uit het buitenland heeft. Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de website van Dierenarts Van Asselt.  U kunt zich ook direct inschrijven voor een titersessie bij dierenarts Jacqueline van Asselt, waar wij mee samenwerken. Klik hier voor het inschrijfformulier met  informatie en de data en locaties van de sessies.

 

Kan mijn eigen dierenarts ook titeren?
Dit is ‘Dé Titerlijst’ van de facebookgroep ‘Alles over Titeren’ van dierenartsen die zij kunnen aanbevelen om te gaan titeren. U kunt hier opzoeken of uw dierenarts op deze kaart staat. De lijst is geïnitieerd en eigendom van de facebookgroep en kan altijd veranderen dus check altijd kort van tevoren of de gegevens nog kloppen.

 

Titeren bij 8 weken oude pups

In deze video zie je hoe het titeren van 8 weken oude puppies gedaan wordt. Zie ook hoe kalm dierenarts, assistente en puppies zijn. Zo voorkom je een nare ervaring bij de dierenarts.

Bent u geïnteresseerd in een cursus of training?