Toto begon uit te vallen na zijn castratie

Door een samenloop van verkeerde “adviezen” ben ik met onze hond Toto behoorlijk in de problemen gekomen. Na zijn castratie ging het bergafwaarts en begon hij uit te vallen naar andere honden en later ook naar mij.

Na wat onderzoek, puur op gevoel, bij Barry en Hermien uitgekomen. En wat ben ik blij dat deze mensen op ons pad zijn gekomen. De heldere, maar ontzettend vriendelijke benadering van Barry in het eerste telefoongesprek gaf vertrouwen om het traject met Hermien in te gaan. Hermien is absoluut een pittige “tante” met een bak kennis waar je u tegen zegt en heeft overduidelijk haar hart op de goede plaats.

Eindelijk iemand die mij serieus nam in de problemen die ik constateerde in het gedrag van Toto

Deze review gaat veel te lang worden als ik zou schrijven wat ik allemaal geleerd heb. Wij hebben als baasjes zoveel vooruitgang geboekt met Toto en ik weet zeker dat dit nog zeker niet het eindstation is. Ja, het is 180 graden draaien zoals wij het déden als baasjes. En dat is wennen. En heel veel oefenen met de bijbehorende fouten. Niet opgeven maar weer verder gaan. Het is mij het allemaal meer dan waard! Nu ik deze methode toepas, is de band tussen mij en Toto zoveel beter geworden. Een klein handgebaar, een knikje of glimlach en we “connecten”. We zijn er zeker nog niet, maar zo fijn dat je ziet en VOELT dat je op de goede weg zit. Ik ben Hermien daar dankbaar voor; kundige trainer en een heel mooi en bijzondere vrouw!

Marieke