klantverhaal

Samen voor Milou gekozen

Met z’n drieën, ouders en dochter, wilden we graag een hond maar we hadden nog geen idee van ras of opvoeding. Daarom hebben we op advies van mijn broer contact gezocht met Hermien. Hermien heeft goed naar ons geluisterd wat we wilden van een hond in ons gezin. Gezellig voor onze dochter maar het moest ook wel een beetje ‘hond’ zijn qua formaat en uiterlijk. Zo kwam Hermien tot het advies om een flatcoated retriever te nemen.

Hermien heeft de fokker voor ons gezocht en een geschikt hondje voor ons uit het nest gekozen. Vanaf het begin hebben Hermien en ook Barry van Hondenplusagressie ons super geholpen met al hun adviezen. Niet alleen tijdens het uurtje training maar op ieder moment waarop we even wilden horen hoe we iets het beste konden aanpakken. Heel fijn dat dat altijd kon en nog steeds kan.

Milou bleek een enorme druktemaker die moest leren om rust in haarzelf te vinden. We hebben veel oefeningen gedaan om haar duidelijk te maken wat haar plaats is in onze roedel. Soms hadden we moeite met het strakke regime maar Barry en Hermien konden heel goed uitleggen waarom we bepaalde dingen moesten doen. En we hadden verschillende verhalen gehoord over flatcoats die onhandelbaar waren en rondsprongen van de bank naar de tafel en terug. Dat was geen aantrekkelijk alternatief.

Inmiddels is Milou bijna 5 jaar en een schat van een hond geworden!

Ze kan gemakkelijk met ons mee naar hotel, restaurant of in de camper. We moeten blijven opletten want Milou haar testwerk ‘misschien mag het vandaag wel?’ maakt dat het een uitdaging blijft om haar in de hand te houden. Maar inmiddels weten we wat we moeten doen en anders: even appen naar Hermien! Dank lieve mensen!