Puber hond

Consequent blijven

Waar moet je op letten als je hond de pubertijd bereikt? Ja, u leest het goed ook honden kennen een puber fase. Zodra uw pup volwassen begint te worden gaat u een andere fase in. Het is dan belangrijk om rustig te blijven, geduld te hebben en  de opvoeding consequent door te zetten.
De puberteit van honden begint rond de 6-7 maanden. 

 

De absoluut moeilijkste periode is de eerste 2 tot 3 maanden van de pubertijd. In het hondenlijf verandert veel in deze fase, gierende hormonen en uw hond doet soms dingen die u echt niet wilt of niet begrijpt. Hoe weet u eigenlijk of uw hond in de pubertijd is?

 

 

Oost-Indisch doof

Heeft u uw hond ‘zit’, ‘af’ en ‘nee’ geleerd maar lijkt hij zich dit ineens al een paar dagen niet meer te herinneren? Dan is dit vaak een teken dat de pubertijd begonnen is. Dit kan heel frustrerend zijn. Maar komt het goed? Jazeker komt het goed, mits u deze fase op tijd herkent, kalm blijft en consequent blijft trainen.

 

Angstig

Tijdens de pubertijd kent de hond ook een angstperiode. Dit zijn meestal twee weken waarin uw hond angstig en onzeker is en uw steun nodig heeft. Dwang of voertjes helpen dan niet. Geef uw hond gewoon iets meer ruimte en tijd om dingen die ineens anders zijn of onbekend, rustig te ontdekken.

 

Voldoende rust

Uw hond kan ook ineens erg druk zijn en dingen doen die u niet wilt. Veel prikkels verwerken is tijdens de pubertijd ingewikkeld voor uw hond. Zorg voor voldoende rust en slaap maar doe ook leuke ontspannende dingen met uw hond, bijvoorbeeld een lange wandeling in een rustige omgeving.

 


Tarieven pubertraining

  • Losse les

    € 49,50
  • Strippenkaart 6 lessen

    € 245,00
  • Strippenkaart 12 lessen

    € 450,00

Genoemde prijzen zijn incl. BTW en reiskosten voor de eerste 10 km, daarna € 0,29 per km.

overview subpage

Trainingen

Wij kunnen u helpen met trainen tijdens de vaak wat ingewikkelde puber fase

Bent u geïnteresseerd in een cursus of training?