Training

Persoonlijke begeleiding

Omdat ieder mens en iedere hond uniek is, doen wij alle trainingen in de vorm van persoonlijke begeleiding. Persoonlijke begeleiding is volgens ons de manier om doelgericht te kunnen werken aan de optimale baas-hond relatie. U ervaart al snel resultaat!

 

We beginnen altijd met de basis: welke algemene signalen geeft de hond af en hoe kunt u daarop reageren? Van daaruit verfijnen we naar de kleine en subtiele signalen die de hond afgeeft: wat zegt uw hond, op zijn manier?

 

Gericht op deze signalen in weten te spelen maakt het verschil tussen een hond die luistert en een hond die zijn eigen gang blijft gaan.

 

Een hond heeft altijd behoefte aan duidelijkheid en structuur. Tijdens de trainingen zien we dat dit nog wel eens uit balans is. Met name dat wat de baas probeert over te brengen op de hond is voor de hond vaak onduidelijk. Waaruit blijkt dit? …De hond luistert vaker niet dan wel.

Daarnaast zijn honden zeer gevoelig voor uw lichaamstaal en gemoedstoestand. Nog voordat u maar een commando heeft gegeven heeft u onbewust al vele (onbedoelde) signalen afgegeven. Deze worden door uw hond feilloos opgepikt.

 

Tijdens de training is er zowel aandacht voor u als uw hond. Samen staat u sterk!

 

Kom ervaren wat een privéles voor u kan betekenen. In overleg met u bepalen we wat u graag wilt trainen en krijgt u oefeningen mee. De privétrainingen kunnen los of als strippenkaart met zes lessen worden afgenomen.

Privé trainingen

Puppycursus

Puber hond

Volwassen hond

Hondensport voorbereiding

Jachttraining voorbereiding

Show lopen

Bezoek dierenarts

privetraining-honden

Intensieve training

Sommige honden hebben een dusdanig gedragsprobleem dat alleen professionele intensieve training effect heeft. Wellicht heeft u niet de tijd of de ervaring om dit probleem zelf aan te pakken. Deze honden kunnen wij voor u trainen en resocialiseren met als doel het omvormen of beheersbaar maken van het ongewenste gedrag.

Na beoordeling van het probleemgedrag zetten wij in overleg met u een stappenplan inclusief tijdslijn uit. Naast ons advies kunt u hierin ook zelf aangeven wat u graag verbeterd zou zien.

Bent u geïnteresseerd in een training voor u en uw hond?