Persoonlijke en betrokken begeleiding

Aanleiding
Voorjaar 2017 was voor mij een heftige tijd. Ik zat thuis met een stevige depressie en wist: “Als ik nu niets doe, dan kom ik dit jaar mijn bed niet meer uit…”
Dus ik heb Hermien (https://www.hondenplus.org) gebeld met de vraag of ze mij kon helpen met het vinden van een “therapeutisch” hondje. Een egoïstische vraag, maar voor een puppy kom ik blijkbaar wel 6x per dag mijn bed uit.

Perfect Match
Van het begin af aan heeft Hermien mij de kleren van het lijf gevraagd: wat voor een hond zoek ik?, wat voor een karakter?, wat voor een training? Super hoe iemand met meer dan 20 jaar ervaring in het trainen en (her-)opvoeden van honden echt tot de kern komt van wat ik zoek.
Binnen een paar weken kreeg ik een video van wat later mijn hond en kameraad zou worden.
Nu, 5 jaar later, kan ik alleen maar zeggen: 100% wat ik zocht – en meer!

Voorkomen of genezen?
Al woon ik op bijna 1,5 uur reistijd van HondenPlus, ik heb gekozen voor hun persoonlijke puppy-training. Hierbij was het uitgangspunt: belonen van gewenst gedrag en negeren/afleiden van ongewenst gedrag (niet straffen maar stimuleren). Twee voorbeelden waarom (achteraf):
– dominantie-oefeningen: de dag dat de pup bij ons in huis kwam waren Hermien en Barry hier (bij mij thuis). We hebben samen de dominantie-oefeningen gedaan en haar bench-training gegeven. Dat had ik in mijn eentje nooit gekund, en ik heb er nog iedere dag plezier van 😉
– “pottie-training”: aangezien ik in een appartement de stad woon (2 hoog), moest ik mijn hond het eerste jaar de trap op-en af-tillen. Dat was meteen de oefening voor het trainen van P&P (plas & poep). Ze plast nu op commando, waar en wanneer ik dat aangeef… geniaal!

En meer…
Na selectie en training blijf ik Hondenplus regelmatig bezoeken, ook omdat zij gewoon het perfecte voer heeft voor mijn Oud-Duitse Herder. Haar groei (mijn hond, niet Hermien), vacht, energie en karakter zijn gewoon optimaal en ieder bezoek aan de dierenarts krijg ik daar complimenten over. Daarvoor rij ik graag een paar keer per jaar naar Drenthe!

Hermien, Barry, enorm bedankt voor jullie persoonlijke en betrokken begeleiding! Mijn leven zou niet hetzelfde zijn zonder mijn fantastische, sociale en enthousiaste hond!

Arwin