Passie en liefde in de begeleiding. 

Al meerdere jaren hadden wij de wens voor een hond in ons gezin. Dit was er tot vorig jaar nooit van gekomen, omdat wij vonden dat de thuissituatie niet geschikt was. Met corona achter de rug, een nieuw landelijk gelegen huis en meer tijd was het dan zover. Onze keus was gevallen op een Zwitserse witte herder en kregen dan ook Timo vanaf 8 weken oud. Doordat het onze eerste hond betrof waren we op zoek naar goede 1-op-1 begeleiding. Op basis van ervaringen van anderen hebben we gekozen voor Hondenplus.

De start van Timo was zwaar door een hevige Giardia besmetting die hij kort na aankomst heeft opgelopen. Dit resulteerde in een intensieve periode van zorg die maanden heeft geduurd. Ondanks dat hebben we gezamenlijk met Hermien bij haar en op locaties veel tijd gestoken in de training en socialisatie. Het is geweldig om te zien hoeveel veerkracht deze honden hebben. De periode van zorg heeft ervoor gezorgd dat wij meer stress ervaarden dan het opbouwen van een band met Timo. Het niet hebben van een hechte band maakte dat wij hebben besloten om hem te herplaatsen. Via de vereniging van Zwitserse witte herders hebben we gezocht naar een nieuwe plek.

Aan Timo heeft het in ieder geval niet gelegen en daarom was het afscheid nemen ook moeilijk. Hondenplus heeft zonder enige oordeel naast ons gestaan in de beslissing. Dit heeft voor ons veel betekent en wij zijn haar daar enorm dankbaar voor.

Achteraf, op zijn nieuwe plek zien we dat de tijd en energie die we in Timo hebben gestoken (gezamenlijk met Hondenplus) zijn vruchten heeft afgeworpen. Wij zouden niet weten hoe we deze intensieve periode waren doorgekomen zonder Hondenplus. Het is geweldig om te zien hoeveel passie en liefde zij steekt in de begeleiding.

Ben en Brenda