Over ons

Wij coachen hond én baas

Hondenplusagressie

Hondenplusagressie is een jong bedrijf dat hond en mens coacht met als doel een positieve en heldere communicatie tussen baas en hond. We gaan voor het beste resultaat!

 

Ieder mens en iedere hond leert op zijn of haar eigen manier. Lesstof komt daardoor pas over als je de stof aanpast aan de structuur van degene die wil leren. Wij spelen hier tijdens de training op in door het toepassen van de PMA-techniek. PMA staat voor ‘Progressive Mental Alignment’ en is een coaching-techniek die zich richt op ons onderbewuste. Meer over deze techniek vind je op de http://www.pmaworldwide.com/nl/.

 

Wij leren u om de signalen van uw hond te herkennen, te begrijpen en hierop te reageren. Er ontstaat een communicatie tussen u en uw hond, waardoor u een team vormt.

Hermien Beijl

Vanaf 2009 ben ik oprichter en eigenaar van Hondenplusagressie. Inmiddels hebben wij een uitgebreide klantenkring en flink wat jaren ervaring.

 

Daarnaast heb ik verschillende disciplines en opleidingen gevolgd. Een daarvan was het systeem van straffen en belonen. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat een positief belonend systeem tot eerlijkere resultaten een een gelukkiger hond en baas leidt.

Ervaring en opleiding

 • jachttraining
 • ipo / vzh / knpv
 • werkhonden, verschillende disciplines
 • opleiding kynologisch instructeur
 • opleiding gedragstherapeut
 • opleiding tester gedragstesten tbv de A.A.P (http://www.traintoadopt.com)

 

Vaak genoeg zie ik een ongelukkige hond én baas. De samenwerking ontbreekt. Mijn ambitie is om een positieve en heldere communicatie tussen hond en baas tot stand te brengen.

 • jaarlijkse bijscholing tbv kennisvergroting als trainer & gedragstherapeut
 • beloningsgericht trainen
 • workshop van Sue Sternberg (http://www.suesternbergtruth.com)
 • seminar Pam Reid (http://www.puppyworks.com/speaker/reid.html)
 • verschillende workshops bij Geert de Bolster zoals: beloningsgericht trainen, taal van de hond en vele andere
 • PMA coach en PMA trainer (http://www.pmanederland.nl)
 • certificaat ‘Omgaan met angst en angststoornissen’
 • bijscholing Train to Adopt bij Sue Sternberg (http://www.traintoadopt.com)

Barry Beijl

Ik heb jaren ervaring als docent en ben een enthousiaste trainer/coach bij Hondenplusagressie. Tevens ben ik PMA-coach. PMA staat voor ‘Progressive Mental Alignment’. U kunt mij tegenkomen tijdens privétrainingen, gedragstherapie en workshops. Mijn didactische achtergrond en benadering vanuit de PMA-techniek geven de trainingen en workshops een persoonlijke en professionele basis.

 

Toepassing van Progressive Mental Alignment leidt tot algehele verandering en een bewustzijn dat veel verder gaat dan de genetische impulsen in ons lichaam. Het laat onze innerlijke kracht ontwaken, geeft ons de volledige leiding over ons leven, het geeft ons de vrijheid om keuzes te maken en beslissingen te nemen om ons leven vorm te geven zoals we dat altijd hebben gewild. We ervaren meer gezondheid, geluk, innerlijke harmonie, energie en succes. Niet tijdelijk, maar permanent!

Onze visie

Open, eerlijk en transparant. Dat zijn de waarden van waaruit wij werken. U zult merken dat dat ook geldt voor de hond! Ons streven is om u te leren de hond dusdanig te kunnen lezen dat u zijn gedrag kan interpreteren. Zo kunt u uw hond voor zijn in gewenste of ongewenste situaties. Of het nu om uw eigen viervoeter gaat of die van een ander. Daarom is het begrijpen van de taal van de hond voor ons een van de belangrijkste trainingsonderdelen. Het herkennen en gericht weten te reageren op signalen is bovendien onlosmakelijk verbonden met het gehoorzamen door een hond.

 

Hondenplusagressie volgt de ontwikkelingen wat betreft training en gedragsbeoordeling van honden op de voet. U kunt van ons verwachten dat de inzichten die wij overdragen gebaseerd zijn op de meest actuele en professionele ervaringen uit de praktijk.
Wij staan altijd open voor feedback. Deel uw bevindingen of opmerkingen met ons. Wij leren ook graag van u!

Het is vrijdag 23 maart 2012 als ik thuis kom van mijn werk en mijn oude dibbes een beetje verward in de kamer zie staan. Hij heeft pijn en stond een beetje verdwaast voor zich uit te staren. Een pijnstiller gegeven en het werd iets beter....

Het is weekend op een mooie winterdag in november. Ja, heerlijk buiten om de tuin winterklaar te maken. De zon schijnt en je dartelt vrolijk om ons heen, zoals je was. Kong brengen, weggooien, weer wat omploegen. ...

Ja, een droom werd werkelijkheid Noach, toen ik jou kreeg. Niet omdat ik zo graag een Mechelse Herder wilde maar omdat ik mocht proberen een diensthond van je te maken....