Oscar weer lekker in zijn vel

Onze hond genaamd Oscar heeft iemand gebeten. Niet zomaar iemand maar een bekende die vaker over de vloer kwam. ‘Waarom?’ ‘Zal hij dit weer doen?’ vroegen wij ons af. De beet was enkel een waarschuwing, praktisch niet zichtbaar, maar hij deed het wel. We hebben direct de dierenarts gebeld voor advies. ‘Hoe nu te handelen?’ was onze vraag aan hem, waarop hij ons gelijk heeft aangeraden om contact op te nemen met Hondenplusagressie.

Telefonisch kregen wij al een duidelijke uitleg en kon er gelukkig al binnen een week een afspraak gemaakt worden. Hermien van Hondenplusagressie kwam bij ons langs om Oscar en zijn omgeving te bekijken en de situatie goed te kunnen inschatten. Al onze vragen werden duidelijk beantwoord en er werden mogelijke oplossingen geboden. Ons gezin met jonge kinderen heeft hier heel veel aan gehad. We zijn gerust gesteld, begrijpen het gedrag van Oscar.

We hebben aanpassingen doorgevoerd en zijn overgegaan op ander voer. Oscar is veranderd, in goede zin!
Wij hebben het gedrag van Oscar vaak anders geïnterpreteerd en konden mogelijke waarschuwingen en bepaald gedrag niet goed plaatsen. Vaak zagen wij het als positief gedrag terwijl Oscar iets anders bedoelde.

Wat zijn we blij met de veranderingen! Oscar zit veel beter in zijn vel. Hij is gezond, vrolijk en veel actiever. We zijn zéér tevreden met het contact en erg blij met de waardevolle kennis die Hermien en Barry van Hondenplusagressie met ons hebben gedeeld!