Lindsey was een hondje dat haar eigen gang ging

Lindsey is als pup uit Malta naar Nederland gekomen en hier in een gezin geplaatst. Hier moest ze weg omdat het vrouwtje ineens hele dagen ging werken en de hond het grootste gedeelte van de dag in de bench zat. Dus terug naar het asiel. Met 8 maanden hebben wij haar hier weggehaald.

Lindsey was een hondje dat haar eigen gang ging. Ze luisterde totaal niet. Ook had ze erg last van verlatingsangst. Vanuit het asiel kreeg ik toen het advies om Hermien (gedrachtsterapeuthe) in te schakelen. Zij is met Hondenplusagressie aan het asiel verbonden, en doet gedragstesten bij de honden die binnenkomen.
Hermien heeft ook een aantal honden thuis om te trainen. Zij is dus goed bekend met honden die gedragsproblemen vertonen.

We hebben een afspraak gemaakt en Hermien wilde Lindsey eerst in de thuissituatie zien. Ik kreeg gelijk adviezen en tips en zij heeft mij geleerd te trainen met een heuptasje (voor beloning) en klikker. Deze twee dingen moest ik steeds bij me dragen en het werd mij duidelijk dat ik teveel met mijn hond praat en oogcontact maak. Dit is voor Lindsey onduidelijk.

We zijn met hele kleine stapjes begonnen. De hond naar de bench sturen en de bench openlaten. Dan er zelf heenlopen, klikken en belonen én haar niet aankijken. Zo steeds een stapje verder. Op klikken en belonen reageerde ze vrij snel. Dit ging goed.

In heel korte tijd kon ze al even thuis blijven zonder te janken.
Hierna ging het steeds beter.

We hebben verschillende lessen bij Hondenplusagressie gevolgd. Ook buiten in het bos heeft ze leren luisteren. Dit was voor haar heel moeilijk, Lindsey is namelijk een jachthond. In het begin hebben we wel eens gedacht dat het nooit goed zou komen. Maar met hulp en steun van Hermien hebben we nu een schat van een hond, waar we veel plezier aan beleven.

Nogmaals bedankt Hermien

Anneke B