Julius is moeilijk in bedwang te houden

In 2018 kregen we Julius bij ons thuis. Een Dobermann-reu van ongeveer 5 jaar. Hij kwam bij ons, vanuit een opvangadres, waarin hij samenleefde met meerdere honden. De klik met onze Duitse Pinscher was goed en zogezegd kwam Juul bij ons wonen.

De tijd van elkaar leren kennen was aangebroken. Ons eten was niet veilig meer, van katten moest ‘ie niks hebben en tijdens het uitlaten kwam zijn ware aard naar boven. Het leek wel of hij iedere andere hond moest laten zien dat hij de baas is. Blaffen en uitvallen werden al snel normaal voor hem. Hem los laten lopen kon echt niet meer. Maar ook aan de riem uitlaten werd een probleem. Een Dobermann is zeer wendbaar en ik liep bij het passeren van andere honden te jongleren, alles om hem in bedwang te houden. Als hij op zijn achterpoten staat is hij bijna net zo lang als ik. Hoog tijd dus om hulp in te schakelen.

Via google kwam ik bij Hermien terecht. Hermien kwam bij ons thuis en ik wist direct dat ik een goede keus had gemaakt. To-the-point, uitleg en zelf alles opvolgen. Ze vermoeid je niet met lessen waarvan je later niet meer weet wat er allemaal is gezegd. Korte contactmomenten en dan zelf aan de slag. Dat laatste moet je echt zelf doen, maar dan krijg je er ook resultaat voor terug.

We hebben nu een totaal andere hond dan toen hij bij ons kwam.

Julius reageert goed op alle commando’s en het passeren van andere honden gaat steeds beter. We zijn er nog niet met Julius, maar de stappen die wij met hem hebben gemaakt zijn groot.

Ik ben erg blij dat we Hermien als trainer hebben. Het maakt mij ook een stuk zekerder omdat haar methode gewoonweg werkt!

Carola