Jenna was diverse keren uitgevallen naar familie en kennissen

Door slecht sociaal gedrag en de uitvallen naar familie en kennissen was Jenna niet meer houdbaar maar naar een asiel brengen vonden we een slecht idee.

Medio 2016 zijn we met Hondenplusagressie in contact getreden omdat we een afstandstraject wilden ingaan voor onze hond Jenna. Wij kenden Hondenplusagressie niet (we wonen in een ander deel van Nederland) maar van de vorige eigenaresse van onze hond hadden we begrepen dat er in haar kennissenkring positieve ervaringen met Barry en Hermien waren opgedaan.

Een asiel was geen optie voor ons omdat Jenna al diverse keren was uitgevallen naar mensen (‘near bites’). Te makkelijk om het probleem naar een asiel te verplaatsen en bovendien een fors risico voor de toekomstige eigenaar (zeker met kinderen).

Na diverse keren contact via telefoon en mail hebben we afspraken gemaakt met Hermien en Barry, waarbij de verwachtingen duidelijk en helder door hen uiteengezet zijn.

Dit was erg prettig omdat de omstandigheden sowieso erg emotioneel waren. De afspraak was duidelijk: het eigendom van Jenna gaat over op Hondenplusagressie en Hermien en Barry gaan de hond testen om vast te stellen of Jenna herplaatsbaar is.

Helaas is de test niet positief uitgevallen. Het traject dat volgde werd goed begeleid. We konden Jenna individueel laten cremeren, dit was voor ons erg prettig.  Wij zouden Hondenplusagressie in voorkomende situaties zeker aanbevelen bij mensen die op zoek zijn naar professionele hulp en een organisatie die het belang van zowel mens als dier hoog in het vaandel heeft staan.

Peter en Monique