klantverhaal

Eske is een beetje vreemd

Onze Barbet Eske is een vreemde hond. Ze is erg prikkelgevoelig en wordt snel nerveus als de gemoedstoestand van de mensen om haar heen een beetje uit balans is. Ze kan bijzonder agressief uitvallen naar sommige andere honden en in andere situaties juist bijzonder onderdanig of enthousiast zijn. Als ze een mens was zou ze allang een diagnose voor de een of andere stress-stoornis hebben gehad.

Voordat we met Eske bij Hermien kwamen, hadden we al meerdere hondengedragstherapeuten over de vloer gehad. De meesten kwamen niet veel verder dan de standaard gedragstechnieken, die op Eske nauwelijks invloed hebben.

Eske zitOok Hermien kon van Eske geen voorbeeldige hond maken, maar ze gaf ons wél goede handvatten en tips die echt een positieve invloed op haar gedrag en gemoedstoestand hebben gehad.

Het wandelen met Eske is een minder grote uitdaging geworden dan het was.

Alleen al de verandering in haar dieet was van grote invloed, iets waar de andere trainers die wij gezien hadden niet over nadachten.

Hermien is een scherpe observator van zowel hond als baas, waardoor de trainingen best intensief kunnen zijn, maar altijd nuttig.