klantverhaal

Een lieve stuiterbal en trekpaard

Troy, een Doberman van 2 jaar, kwam bij ons in het gezin toen hij 9 maanden oud was. Een ontzettend lieve hond, maar binnen een stuiterbal en buiten een trekpaard. Hij reageerde op iedere beweging en er was gewoonweg niet mee te lopen.

Daar de vorige eigenaar de basiscursus met Troy niet had voltooid, ben ik met hem terug op cursus gegaan, in de hoop zijn gedrag te veranderen. Alle ‘kunstjes’ had hij zo onder de knie maar na het ‘met goed gevolg’ afleggen van een aantal cursussen was er thuis nog steeds niet normaal mee te lopen.

Via een nestgenoot van Troy zijn we bij Barry en Hermien van Hondenplusagressie terechtgekomen. Al na de eerste privéles thuis met Hermien, was duidelijk dat deze manier van trainen heel anders is dan ik gewend was. Op een zeer duidelijke, strakke maar heel positieve manier werd uitgelegd hoe om te gaan met het gedrag van Troy. Wat ik moest veranderen en waar ik op moest letten bij Troy. Ook kreeg ik tips over voeding, vaccineren en regels in huis.

Ik kan nu weer met Troy over straat, en ook in huis is hij een stuk rustiger geworden.

Er zijn nog een aantal dingen waaraan gewerkt moet worden, maar met de hulp van Hemien gaat dat helemaal goed komen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik Hermien eerder had ontmoet, ik een hele andere hond had gehad. En dat betreur ik wel eens. Je moddert maar aan met de beste bedoelingen terwijl er gewoon een heel goede oplossing is door mensen met kennis over en een hart voor honden in te schakelen.

Ik raad iedereen die behoefte heeft aan advies over het gedrag van zijn/haar hond, Hondenplusagressie aan!

Chantal en Troy