Doerack deed zijn naam eer aan

In november 2015 hebben wij onze hond gekregen. Vol vertrouwen gingen wij aan de slag met hem maar al gauw werd ons duidelijk dat onze hond totaal niet met andere honden overweg kon. Het enige wat wij over de hond wisten is dat hij in een schuur geboren is en daar na 15 maanden werd weggehaald. De schuur en het erf waren zijn thuis. Doerack leefde daar met andere honden, die hij vanaf  de eerste dag om zich heen had. De moederhond kwam uit Hongarije.

Zo lief als hij binnen was, zo vals was hij zodra we naar buiten gingen. En vooral als we een andere hond tegenkwamen.

Doerack kon, ondanks dat hij in een schuur heeft geleefd, bij ons toch goed in huis wennen. Buiten was een heel ander verhaal. Zo lief als hij binnen was, zo vals was hij zodra we naar buiten gingen. En vooral als we een andere hond tegenkwamen. Deze confrontatie was teveel voor hem, met als gevolg dat hij mij in mijn kuiten beet. Helaas geen eenmalig incident, hij beet maar liefst vier keer in drie weken. Via via kwam ik in contact met een homeopaat en dacht, baat het niet dan schaadt het ook niet. Dit hielp, tot de middelen waren uitgewerkt. Doerack veranderde meteen. Onze vakantie naderde en ik wist niet meer wat ik moest doen, meenemen of onderbrengen? Maar wie belast je met zo’n moeilijke hond? Ik had inmiddels al heel wat hulp van een hondenschool gehad en daar kwam uit de test Doerack eventueel in te laten slapen. Voordat ik daarover een beslissing moest nemen kreeg ik gelukkig via een vriendin het telefoonnummer van hondenplusagressie.

Binnen 48 uur was alles geregeld. Noodopvang voor Doerack en een volledige afstandstraject. Denkt u nu alstublieft niet dat ik van mijn hond af wilde. Ik ben juist heel wat honden gewend maar Doerack was echt een maatje te veel voor mij, qua gedrag. Elke dag dacht ik aan hem.

Na een goed en duidelijk gesprek met Barry Beijl van hondenplusagressie is mij duidelijk geworden dat zij honden, indien mogelijk, graag een tweede kans willen geven.  Hierbij bieden zij de baas van de hond een helpende hand. In mijn geval was ik daar heel blij mee. Er is ons direct een eerste ‘noodopvang’ in dierenasiel De Swinge aangeboden, waar ze Doerack goed behandelden en in overleg de middelen gaven waar hij wat rustiger van werd.  Ook gaven zij hem de ruimte die hij nodig had.

Zodra er tijd en plek was, ging Doerack naar Hondenplusagressie voor een gedragstest. Hondenplusagressie is vanaf de eerste dag dat ik Doerack bij De Swinge bracht eigenaar en dus ook verantwoordelijk voor Doerack. Dat was een hele moeilijke beslissing maar door het goede telefoongesprek dat ik met Barry heb gehad, is mij duidelijk geworden dat ik Doerack graag een derde kans wil geven en dat dit dus nodig is, in het belang van de hond.

Uit de gedragstest van hondenplusagressie kwam naar voren dat Doerack toch goed te trainen is. Dit was een positieve verrassing! Na een gesprek met Hermien heb ik besloten om voor de training te gaan. Ik heb alle vertrouwen in hun aanpak.

Petra Kwakman
Emmeloord