Condor deed gewoon zijn eigen zin

In oktober 2010 hebben we onze pup opgehaald 8 weken oud. Een mooie grove grote Rottweiler pup. We hebben hem de naam Condor gegeven.  Na een week goed gewend te zijn aan een pup in huis, zijn we naar een hondenschool gegaan voor een puppycursus. Daar deed hij eigenlijk gewoon zijn eigen zin. Bijten in de riem, niet willen luisteren.

Helaas voor Condor moest hij ook zijn entingen/chip hebben, dus op naar de dierenarts. Bij de dierenarts was hij naar ons idee angstig, maar wij als onervaren hondenbezitter zien niet wat een dierenarts ziet. Daar kregen we te horen dat Condor behoorlijk dominant was. Tijdens de behandeling opzij draaien en bijten was ook niet goed. We kregen als advies van de dierenarts om Hondenplusagressie te bellen. We kregen een kaartje mee en hebben gelijk maar even op de website gekeken.

Ondanks dat we al bij een hondenschool aan het trainen waren, hebben we toch besloten contact met Hermien op te nemen en het hele verhaal uitgelegd. We konden eigenlijk al heel snel bij Hermien terecht met onze toen ongeveer 12 weken oude pup.
Dan word je geconfronteerd met de harde waarheid en krijg je te horen dat je een pup hebt met een gedragsprobleem. Na de eerste les hebben we al heel veel geleerd. Hermien heeft ons toen heel duidelijk gemaakt dat we nog een korte periode hadden om het negatieve gedrag van Condor om te zetten naar positief gedrag. Dus hard aan de slag en ja, we zagen inderdaad verbetering.

In febuari 2011 kwam Condor in de puberteit en ging hij uitproberen en steeds een stukje verder. Helaas waren wij hem op dat moment niet meer de baas. Hij begon met ons bijten en ging het gevecht aan om alles voor elkaar te krijgen. Op dat moment wisten we niet meer wat we moesten doen. Hermien heeft Condor toen een week opgevangen. En na die week hebben we een hele andere hond terug gekregen. Dan komt het erop aan dat je zelf doorgaat met de training. Naar ons idee is dit goed gelukt en hebben we nu een lieve sociale hond gekregen. Af en toe heeft hij nog zijn ups en downs, maar dan weten we zelf dat we consequenter moeten zijn. We weten nu goed wat we moeten doen.

Door de manier van trainen door Hondenplusagressie leer je je hond kennen en wat ons echt is geleerd tijdens de trainingen is, wij zijn de baas en niet de hond. Onze hond is nu ruim 2,5 jaar oud en we genieten nog elke dag van hem, maar dit hadden we niet zonder Hermien en Barry gekund.

Zolang we Condor hebben, blijven we trainen. Niet zoveel meer als in het begin maar elke keer leren we weer wat nieuws bij. Wel hebben we voor ons zelf al besloten dat als we ooit nog een andere hond krijgen, we zeker weer bij Hondenplusagressie gaan trainen.

Tags:
,