Het vertrouwen in Cato ben ik kwijt

Erg dol ben ik op mijn hond Cato, ondanks het feit dat ze nog niet zolang bij mij is. Maar binnen tien dagen heeft Cato mij volkomen onverwacht twee keer flink gebeten. Het vertrouwen in haar ben ik volkomen kwijt.

Ik voelde mij zo teleurgesteld maar besefte ook heel goed dat zij er niks aan kan doen. Een bijzonder nare en ingewikkelde ervaring door de tegenstrijdigheid. Mijn dierenarts heeft mij doorverwezen naar Hondenplusagressie. Zij hebben veel ervaring met honden met bijtincidenten en kunnen mij advies geven hoe ik met Cato verder kan.

Al meteen tijdens het eerste telefoontje met Hermien voelde ik mij begrepen. Ze legt uit wat er mogelijk is om zowel Cato als mij te kunnen helpen.

Ik voel mij direct een stuk rustiger worden en besluit in vol vertrouwen met hen verder te gaan. Vervolgens heb ik Cato naar Boschoord gebracht zodat Hondenplusagressie Cato kon testen om te zien of zij nog te trainen is zodat zij nog een prettig leven kan kan hebben. Ik was mij ervan bewust dat dit eventueel ook bij een ander baasje kan zijn.

Uit de gedragstest blijkt dat Cato met een goede begeleiding en aanpak opnieuw geplaatst kan worden, onder strikte voorwaarden, uiteraard. Niet meer bij mij, daarvoor ben ik teveel van mijn stuk gebracht door het gebeuren. Hondenplusagressie is daar ook heel eerlijk in geweest. Voor Cato ben ik ontzettend blij dat ze nog een kans krijgt.

De trainers van Hondenplusagressie die ik gesproken en ontmoet heb zijn vriendelijk, deskundig, eerlijk en invoelend. Bovendien weten zij je met humor, niet onbelangrijk, weer een beetje te laten ontspannen. De bijtincidenten waren tenslotte een emotionele en stressvolle ervaring. Ze nemen alle tijd om het verhaal aan te horen en hebben mij er gelukkig van kunnen overtuigen dat ik mijzelf niets hoef te verwijten.  Een hond afstaan, laten testen geeft heel veel tegenstrijdige gevoelens. Doe je wel het goede voor de hond? Heb ik geen fouten gemaakt?  Ze hebben mij hier erg bij geholpen door het hele traject in goede banen te leiden. Waarvoor veel dank.

Sharon