Onze Binck gedroeg zich steeds dominanter tegen visite

Onze hond Binck, een kruising Franse Bulldog en Jack Russel van 3 jaar en erg lief voor ons gezin, gedroeg zich in huis steeds dominanter tegen visite en vreemden. Dit resulteerde in een paar keer happen naar mensen die bij ons thuis kwamen en hem te snel benaderden.

De druppel die de emmer uiteindelijk deed overlopen was dat Binck ons buurmeisje in de enkel greep toen zij langs kwam fietsen. Helaas waren wij er op dat moment zelf niet bij, echter vonden we dit natuurlijk veel te ver gaan. Bovendien was dit buiten en niet in huis. De grens werd verlegd.

Via internet hebben wij Hondenplusagressie gevonden en contact opgenomen met Barry. Al snel werd duidelijk dat we hier moesten zijn en dat zij de juiste partij zijn voor Binck, maar ook voor ons!

Binck is getest en hoewel de test in het begin niet al te positief was, werd Binck toch een aantal weken bij Barry en Hermien, trainers bij Hondenplusagressie, opgenomen.

Zij kwamen tot de conclusie dat Binck nog wel goed te trainen is en dat hij met sprongen vooruit ging.

We zijn nu twee maanden verder en Binck is inmiddels, na 5 weken intern bij Barry en Hermien, weer terug bij ons. En het gaat erg goed. Natuurlijk hebben wij ons allemaal aan de nieuwe situatie moeten aanpassen. Het is namelijk wel duidelijk dat Binck geen hond is die heel makkelijk is en alle vrijheid gegeven kan worden en uiteraard was Binck niet de enige die training nodig had. Wij dachten onze hond goed op te voeden maar hebben onbewust toch wat steken laten vallen en de signalen van Binck niet altijd goed ingeschat of gezien.

Tijdens de privélessen van Barry en Hermien is er voor ons een wereld opengegaan. Je je leert je eigen hond lezen, consequent te zijn en er wordt je duidelijk gemaakt wat de hond van jou als baasje verwacht.

We zullen moeten blijven trainen en hem kort moeten houden, maar gelukkig is de verandering van Binck duidelijk zichtbaar en gaat het stukken beter met hem maar zeker ook met ons. Al met al zijn zowel hond als baasjes weer een stuk gelukkiger!