Coaching

Trainen met een 'personal touch'
home_aanschaf-hond-pup

Aanschaf hond of pup

Welke hond past bij mij? Kunt u hulp gebruiken bij de keuze van een pup of bemiddeling bij de aanschaf van een hond, dan helpen wij u graag. Wij kijken samen met u of de hond en de raseigenschappen van een hond bij u past. Zo kijken we naar uw thuissituatie, leefomgeving (platteland, stad of wijk met veel kinderen) en eventueel andere (huis)dieren.

Dierenarts, gedragstherapie Hondenplus

Gedragstherapie

Gedragstherapie is niet enkel bedoeld voor honden die extreem gedrag vertonen. De therapie wordt bijvoorbeeld ook ingezet om een hond weer te laten ontspannen, op een manier die voor baas en hond prettig is. Denk hierbij aan een hond met een angst of fobie. Wij beoordelen de hond altijd eerst in zijn thuissituatie om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het probleem.

hond-kat-gedragsanalyse

Gedragsbeoordeling

In 2011 heeft Hondenplusagressie een gedragstest ontwikkeld om het sociale gedrag van honden te kunnen analyseren. De gedragstesten zijn gericht op drie mogelijke situaties:

  • een gerichte training voor hond en baas
  • verzoek om herplaatsing door eigenaar
  • verzoek van dierenarts (na vraag om euthanasie)
pas-op-angst-voor-honden

Angst voor honden

Er zijn meer dan 1,5 miljoen honden in Nederland, die meerdere keren per dag worden uitgelaten. De kans dat je dagelijks een hond tegenkomt is dus erg groot. Als je dan heel angstig bent, kan dit je vrijheid enorm beperken. Bij Hondenplus kunnen we u coachen om van deze hondenfobie, want daar spreken we vaak van, af te komen.

gedragstest

Coaching na bijtincident

Wat voor effect heeft een bijtincident op het slachtoffer? Op het moment dat een hond u gebeten heeft kunnen daar fysieke en mentale klachten door ontstaan. Vaak is er direct aandacht voor de zichtbaar blauwe plek, schram of soms erger, de wond. Maar wat doet het met uw brein?

voer-hondenplus

Voeding

Voeding kan van invloed zijn op het gedrag van uw hond. Een belangrijk onderdeel van onze analyse en advies is voer en eetgewoontes. Hondenplusagressie kan u adviseren over vers vlees en brokken, gebaseerd op o.a. ras, type en leeftijd van de hond en uw leefomstandigheden.

Nieuwsgierig geworden en meer informatie aanvragen?