Coaching

Trainen met een 'personal touch'

Aanschaf hond of pup

Welke hond past bij mij? Kunt u hulp gebruiken bij de keuze van een pup of bemiddeling bij de aanschaf van een hond, dan helpen wij u graag. Wij kijken samen met u of de hond en de raseigenschappen van een hond bij u past.
Zo kijken we naar uw thuissituatie, leefomgeving (platteland, stad of wijk met veel kinderen) en eventueel andere (huis)dieren.

gedragstherapie overview

Gedragstherapie

Gedragstherapie is niet enkel bedoeld voor honden die extreem gedrag vertonen. Je kunt een hond met therapie ook weer laten ontspannen, op een manier die voor baas en hond prettig is. Denk hierbij aan een hond met angst of een fobie. Wij beoordelen de hond altijd eerst in zijn thuissituatie om een zo goed mogelijk beeld te krijgen.

gedragsbeoordeling overview

Gedragsbeoordeling

In 2011 hebben we een gedragstest ontwikkeld om het sociale gedrag van honden te kunnen analyseren.
De gedragstesten zijn gericht op drie mogelijke situaties:

  • een gerichte training voor hond en baas
  • verzoek om herplaatsing door eigenaar
  • verzoek van dierenarts (euthanasie)

Angst voor honden

Er zijn meer dan 1,5 miljoen honden in Nederland. De kans dat je er dagelijks een of meer tegenkomt is dus erg groot. Als je dan heel angstig bent, kan dit je vrijheid enorm beperken. Bij Hondenplus kunnen we u coachen om van deze hondenfobie af te komen.

bijtincident overview

Coaching na bijtincident

Wat voor effect heeft een bijtincident op het slachtoffer? Op het moment dat een hond je gebeten heeft kunnen daar fysieke en mentale klachten door ontstaan. Vaak is er direct aandacht voor de zichtbare verwonding. Maar wat doet het met uw brein?

Welzijn voeding

Voeding

Voeding kan van invloed zijn op het gedrag van uw hond. Een belangrijk onderdeel van onze analyse en advies is voer en eetgewoontes. Hondenplusagressie kan u adviseren over vers vlees en brokken, gebaseerd op o.a. ras, type en leeftijd van de hond en uw leefomstandigheden.

Nieuwsgierig geworden en meer informatie aanvragen?